"...hogy a kicsikből nagyok lehessenek"   


Warning: A non-numeric value encountered in /web/htdocs5/egeszseges_ujszulottekerthu/home/www/inc/hpage.inc on line 498

Warning: A non-numeric value encountered in /web/htdocs5/egeszseges_ujszulottekerthu/home/www/inc/hpage.inc on line 498
TANÁCSOK
 ↑  

ALAPÍTVÁNY

Közhasznú szervezet

 adószám:
18972869-1-08


nyilvántartási szám:
Pk.A.KH.51.324/2002

számlaszám:
11737007-20712734


Elnök:
Peczár László

Székhely:
9024 Győr, Vasvári P. u. 2-4.
Belépés

Belépés :
Felhasználó neved :
Jelszavad


  Count of members 2 members
Belépve :
(nobody)
Snif !!!
Naptár
Látogatók

 118836 Látogatók

 1 jelenlévő látogató

Fotó

A koraszülések száma Magyarországon az összes szülés 8-12 %-át teszi ki (hasonlóak az adatok világszerte). A koraszülöttség azt jelenti, hogy a megszületés a 40. terhességi hét helyett, a 37. terhességi hétnél hamarább bekövetkezik, akár a 24-25. terhességi héten (az életképesség határát a 24. terhességi hétnél állapították meg). Az éretlen koraszülöttek nagyon esendőek. Testsúlyuk gyakran csak 500 - 1000 g közötti.

A megszületés után az adaptáció, a külvilághoz való hozzászokás azonnali problémát jelent. Legtöbbször már a szülőszobán lélegeztetést igényelnek – orron vagy szájon át a légcsőbe vezetett kis csövön át lélegeztetőgéppel – és ezt követően hetekig-hónapokig intenzív ellátás szükséges számukra. A légzészavaron kívül meg kell birkózniuk a vércukor- és vérnyomás ingadozással, fertőzésekkel, az emésztés és táplálkozás beindulásával. Ezen életfunkciók segítése, biztosítása a koraszülött ellátás feladata, mely a kis termetméretek miatt nem könnyű feladat. Hetekig infúziót kapnak folyadék és táplálék bevitel céljából, szinte folyamatosan igényelnek különböző gyógyszeres kezeléseket.
Az egyre jobb technikai lehetőségek és gyógyszerek ellenére a csecsemőkori halálozás kétharmada az újszülött, -koraszülött gyermekeket érinti, főleg a 28. terhességi hétnél korábban születetteket és a 1000 g-nál kisebb súlyúakat. A későbbi gyermekkorban szövődmények maradhatnak fenn vagy jelentkezhetnek a volt koraszülötteknél.

Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány Kisalföld és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC) vagy magyarul Koraszülött Intenzív Osztálya azon dolgozik, hogy a koraszülött babák minél nagyobb számban gyógyuljanak és élhessenek teljes életet.
A Koraszülött osztályon évente 230-250 babát kezelnek.

Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány Kisalföld, melynek székhelye a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Koraszülött Osztályán működik, 2002-ben azzal a fő céllal jött létre, hogy az Országos Mentőszolgálattal együttműködve éjjel-nappal egyforma gyorsasággal és hatékonysággal biztosítsa a Győr-Moson-Sopron megyében született kora- és beteg újszülöttek ellátását és Perinatális Intenzív Centrumba szállítását. 

Szakmai célunk minden nap minden órájában a legmagasabb szintű neonatológiai transzport megvalósítása. Ennek biztosítására létrehozott rendszer a mentő sofőr és ápoló mellett, 24 órában biztosítja a gyermekgyógyász szakorvos/neonatológus szakorvos, valamint az intenzív ápolásban jártas szaknővér jelenlétét a beteg újszülött, koraszülött ellátásánál, illetve szállításánál.

Egyik részről azon kórházakból szállítjuk Győrbe a koraszülötteket, beteg újszülötteket, ahol nem áll rendelkezésre lélegeztetőgép, folyamatos monitorozás, másik részről pedig Győrből szállítjuk speciális intézményekbe – például Országos Kardiológiai Intézetbe, Fejlődésneurológiai Intézetbe – az ilyen ellátásra szoruló kis betegeket. Évente 100-120 esetben lépünk akcióba.

A koraszülött mentést hivatásunknak érezzük, ezért a tényleges mentési feladatokon túl több rendezvényt is – PIC-NIC, jótékonysági bál, Fehér Miklós Emlékgála - szervezünk, melynek bevételét a koraszülött ellátás minőségének javítására fordítjuk.


Lehetőségeinkhez mérten rendszeresen beszerezzük, illetve újítjuk a diagnosztikai és terápiás eszközöket. Alapítványunk a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kiemelt főtámogatója, a beszerzett koraszülött-, újszülött mentéshez szükséges orvosi eszközök tartós használatba adásával. További céljaink: a mentésben résztvevő orvosok és nővérek szakmai továbbképzésének, kongresszusokon való részvételének támogatása; s nem utolsó sorban a Koraszülött Osztályon hosszú időt eltölteni kényszerülő szülők körülményeinek javítása.

Amennyiben tevékenységünk elnyerte bizalmát, kérjük, támogassa Ön is Alapítványunkat, 


… hogy a kicsikből nagyok lehessenek!

IMG_3985.JPG


Creation date : 2015.04.15 : 08:09
Legutóbbi frissítés : 2015.04.15 : 08:09
Kategória : -
Page read 4841 times


Közösség

facebook-2815970_1280.jpg

Támogatók

szimetrik-logo.jpg

hankook_logo.png

SMR_kicsi.jpg

logo_alcufer.png

letoltes.jpeg

openhouse-logo-kicsi.jpg

rekard.jpg

UBM_Color_1500px.jpg

marcus_logo.png

oxigen.jpeg

noko-logo.png

mrpixel.png


Warning: A non-numeric value encountered in /web/htdocs5/egeszseges_ujszulottekerthu/home/www/inc/bpage.inc on line 191
Jelenleg itt vagy :   Kezdőlap » Magunkról
Keresés